UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада збирається встановити спецмито на імпорт усіх енергоресурсів із Росії

З такою ініціативою виступив комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Верховній Раді України рекомендуватимуть запровадити спеціальне мито 4-5% на імпорт усіх енергетичних ресурсів із Росії. З такою ініціативою виступив комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, повідомляє “Економічна правда” із посиланням на звернення голови Комітету Андрія Геруса, яке є у розпорядженні редакції.

Так, спецмита у розмірі 4-5% пропонується запровадити імпорт дизельного палива, бензину, зрідженого газу, електроенергії, вугілля (марки Р, А, П).

"Кошти, додатково отримані до бюджету, можна буде спрямувати на покращення обороноздатності держави та проекти, пов'язані з посиленням енергетичної безпеки України", — йдеться у листі.

Звернення направлено на ім'я прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, секретаря РНБО Олексія Данилова, міністра економіки Юлії Свириденко, міністра фінансів Сергія Марченка, голови Міненерго Германа Галущенка, керівника НКРЕ Валерія Тарасюка та голови АМКУ Ольги Піщанської.

Читайте також: США хоче ввести антидемпінгове мито на український арматурний дріт

Нагадаємо, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі скасувала спеціальне мито на імпорт автобусів, вантажних та спецавтомобілів з Білорусі у розмірі 35% митної вартості, введеної в дію з 2 травня цього року. Рішення МКМТ від 6 грудня опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" та набуло чинності 8 грудня.