UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада відмовилася спростити доступ телеком-провайдерів до інфраструктури

Депутати відправили законопроект на доопрацювання.

Рада в п'ятницю відхилила законопроект №2042 "Про внесення змін у деякі закони України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики". За ухвалення документа проголосувало 187 депутатів за необхідних 226 голосах.

За відправлення законопроекту про повернення комітету на доопрацювання з наступним винесенням на повторне друге читання проголосувало 224 депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, документ спрямований на створення сприятливих умов операторів електронних комунікаційних послуг для розташування технічних засобів електронних комунікацій і надання послуг споживачам. Він пропонує розширити сферу дії закону "Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж" на відносини з управління багатоквартирними будинками, у тому числі об'єднань співвласників, а також усунути прогалини в законі про доступ, які надають можливість окремим власникам інфраструктури ухилятися від його виконання, встановити вимоги щодо регулювання механізму доступу операторів до об'єктів інфраструктури.

Читайте також: СБУ викрила київських поліцейських на кришуванні борделів

Як повідомлялося, мобільні оператори та оператори фіксованого зв'язку підтримують якнайшвидше ухвалення законопроекту про спрощення доступу телеком-провайдерів до об'єктів інфраструктури.

Рада прийняла в першому читанні законопроект №2654 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)". За документ проголосували 315 народних депутатів.