UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада сьогодні займеться соцзахистом військовослужбовців та фінансовими питаннями

Профільному комітету доручать підготувати до розгляду законопроект про Антикорупційний суд.

Верховна Рада планує сьогодні, 27 лютого, прийняти рішення щодо питань соціального захисту військовослужбовців та доручити комітету підготувати до термінового розгляду законопроект про Антикорупційний суд, свідчить порядок денний ВР.

Відповідно до порядку денного, спочатку народні обранці завершать розгляд у другому читанні законопроект щодо прикордонної безпеки. Потім, затвердять порядок денний восьмої сесії восьмого скликання. Крім того, Рада має намір дати доручення профільному комітету підготувати до термінового розгляду президентський та альтернативні законопроекти про Антикорупційний суд.

Заплановані також питання соціального захисту військовослужбовців. Перше питання блоку стосується створення міністерства у справах ветеранів.

Верховна Рада також планує розглянути питання фінансової політики (зокрема про ринки капіталу) і транспорту (у тому числі щодо обов'язкового страхування відповідальності перевізника за шкоду, заподіяну життю, здоров'ю пасажирів і третім осібам).

Депутати розглянуть у першому читанні проект закону про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав. У другому читанні зможуть розглянути законопроекти щодо нафтогазової галузі та про діяльність технологічних парків.

Призначення позачергових виборів і перейменування населених пунктів - останні питання, заплановані на сьогодні.

Раніше повідомлялося, що Рада на цьому тижні розгляне скасування е-декларацій для антикорупціонерів.