UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада схвалила реструктуризацію мільярдного боргу "Антонова"

За реструктуризацію проголосували 285 народних депутатів.

Верховна Рада дозволила реструктуризувати заборгованість "Антонова", як правонаступника ДП "Київський авіаційний завод "Авіант", перед державою за невиконання зобов'язань за облігаціями, які "Авіант" випустив у 2009 році під державні гарантії.

У пояснювальній записці до закону вказано, що загальна сума заборгованості ДП "Антонов" становить 1,271 млрд грн, з якої основний борг складає 706,03 млн грн та 565,783 млн грн нарахованої пені за невиконання зобов'язань.

Також передбачається, що "Антонов" буде погашати борг перед державою щокварталу протягом десяти років, починаючи з першого кварталу наступного року.

При цьому на суму заборгованості не буде нараховуються пеня та інші санкції, а нараховані на день набрання чинності закону пені та інші штрафні санкції списуються.

У 2009 році завод "Авіант" з метою погашення боргів випустив облігації на загальну суму 858 млн грн, з них були розміщені облігації на 578,91 млн грн. Облігації були забезпечені повною державною гарантією, сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

За прийняття закону № 5244 від 06.10.2016 проголосували 285 народних депутатів.

Раніше повідомлялось, що міністерство оборони України збирається замовити у ДП "Антонов" три реактивних літаки Ан-148 нового покоління.

Нагадаємо "Антонов" і китайська компанія AICC підписали угоду про співпрацю за програмою Ан-225 "Мрія". Детальніше читайте у статті Валерія Грузіна "Чи вигідно продавати душу? Полемічні нотатки" в тижневику "Дзеркало тижня Україна".