UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада прийняла новий закон про автострахування

Очікується, що впродовж двох років виплати за страховими випадками зростуть, а відшкодування відбуватиметься швидше.

Верховна Рада України затвердила у вівторок, 21 травня, законопроєкт №8300 про реформу автострахування. Документ в цілому підтримали 294 народні депутати, повідомив представник партії «Голос» Ярослав Железняк.

«Якщо коротко - законопроект робить автоцивілку дієвою», - прокоментував він ухвалений законопроєкт.

У свою чергу голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев зазначив, що чинний закон «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» набрав чинності майже 20 років тому і є застарілим.

Новим законопроєктом передбачено:

Читайте також: Страхування від воєнних ризиків у Чорному морі: від сьогодні механізм розширили на всі вантажі

Гетьманцев зазначив, що зараз ліміт відповідальності страховика за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю становить 320 000 грн на одного потерпілого, незалежно від кількості потерпілих, а за шкоду, заподіяну майну потерпілих – 160 000 грн. на одного потерпілого, але не більше 800 000 грн на одну страхову подію. Однак впродовж двох років після введення Закону в дію суми за шкоду, завдану життю та здоров’ю потерпілих осіб збільшать до 1 млн грн на одного потерпілого та 20 млн грн на один страховий випадок незалежно від кількості потерпілих осіб, а за шкоду, завдану майну потерпілих осіб – до 2 млн грн на один страховий випадок незалежно від кількості потерпілих осіб.