UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада почала готувати зміни до держбюджету-2016

Гройсман стверджує, що неприйняття держбюджету на нинішній рік було б величезним потрясінням для України. Зміни можна внести після.

У Верховній Раді почали початок підготовки змін до державний бюджет на 2016 рік, повідомив спікер парламенту Володимир Гройсман.

"Я обіцяв, що ми продовжимо працювати над бюджетом. Хочу підкреслити, що ми почали роботу над детальним аналізом бюджету та напрацювання пропозицій щодо змін", - заявив Гройсман на нараді з питань децентралізації в Києві.

Відповідаючи на критику прийнятого державного бюджету на 2016 рік, спікер підкреслив, що неприйняття держбюджету на нинішній рік було б величезним потрясінням для України. На його думку, це загострило б економічні проблеми і призвело б до знецінення національної валюти в кілька разів.

24 грудня Верховна Рада прийняла низку законів, пов'язаних з державним бюджетом. Сам бюджет був схвалений парламентом в 4 ранку 25 грудня. Держбюджет був прийнятий з доходами 595,1 млрд грн і витратами 667,7 млрд грн.

Як писала економічний оглядач ZN.UA Юлія Самаєва, "нас знову чекає черговий рік "реформ", оскільки прийнятий нами бюджет базується на обіцянці змін, які поки ніхто і не планував робити".