UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада підтримки бізнесу при президенті: «в політику не збираємося, роботу почнемо на наступному тижні»

Також члени ради планують зустрічі з президентом раз на місяць. 

Члени новоствореної Ради бізнесу при президентові України задоволені результатами установчої зустрічі з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, що відбулася 27 січня, і планують почати роботу вже наступного тижня. Про це вони повідомили у своєму Facebook, пише Інтерфакс-Україна.

"Розмова була відвертою й конструктивною. Рожевих окулярів ні в кого немає. Вище політичне керівництво почуло нас і має чіткий вектор позитивних змін...", - написав, зокрема, голова Ajax Systems Олександр Конотопський.

"Відвертою і конструктивною" назвав розмову з Єрмаком і голова ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

"Які конкретні кроки може зробити найближчим часом рада, щоб роботодавець, підприємець, інвестор це відчули! Дуже відверта розмова. Про стан справ у підприємницькому середовищі. Що відбувалося останні два -три місяці. Саме такі відверті розмови формують пріоритети і націленість на результат", - наголосив Олійник.

За словами Конотопського, рада почне працювати вже наступного тижня, і зараз формує перший шортліст найбільших системних проблем, що стосуються широкого кола підприємців.

"Починаємо працювати наступного тижня. Дещо пізніше опублікуємо перші пріоритетні завдання, на яких сконцентруємося", - додав співзасновник Netpeak Артем Бородатюк.

Він уточнив, що бачить завдання ради в тому, що її члени доноситимуть своє бачення, допомагатимуть створювати законопроєкти, "робитимуть Q&A для законопроєктів, проводитимуть власну експертизу".

"Будуть зустрічі з президентом раз на місяць", - повідомив також Бородатюк за підсумками зустрічі з Єрмаком.

За словами Олійника, дорогою на зустріч усі підприємці обговорили, що "жодною ногою в політику не планують".

"У мене є бачення, як змінити економіку країни, не входячи в політику, і, вірю, можливості Ради з підтримки підприємництва допоможуть на шляху до виконання місії "перейти з третього світу в перший, не змінюючи географічної локації", - вказав Бородатюк.

"Я не збираюся в політику, я не представник влади і не маю наміру ним ставати", - зазначив  співвласник monobank Олег Гороховський.

Напередодні, 26 січня, президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану.

Іншим указом Зеленський вирішив започаткувати всеукраїнську економічну платформу "Зроблено в Україні" для постійної комунікації та координації взаємодії державних органів, великого та малого бізнесу, іноземних інвесторів, політичних діячів, вчених, експертів. Вона має запрацювати протягом місяця.