UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада підтримала урядові поправки до Бюджетного кодексу в першому читанні

Для прийняття документа в цілому в сесійній залі не вистачило голосів.

Верховна Рада України у вівторок, 6 грудня, прийняла за основу законопроект про внесення змін до Бюджетного кодекс, необхідних для прийняття держбюджету на 2017 рік.

Проект закону №5131 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів) в першому читанні підтримали 229 народних депутатів. У той же час, спроба прийняти документ в цілому завершилася невдачею.

Критики законопроектв пояснили свою позицію побоюваннями за місцеві бюджети, на які, на їхню думку, перекладається занадто багато фінансових зобов'язань, не підкріплених відповідними ресурсами.

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман 5 грудня попросили депутатів парламентської фракції БПП підтримати законопроекти, необхідні для прийняття державного бюджету на 2017 рік. А міністр фінансів Олександр Данилюк висловив упевненість, що у Раді вистачить голосів для внесення змін до Податкового та Бюджетного кодексів.

20 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову "Про висновки і пропозиції до законопроекту "Про державний бюджет України на 2017 рік". Згідно з Бюджетним кодексом, прийняття в цілому цих висновків і пропозицій є прийняттям проекту держбюджету у першому читанні.

3 листопада Кабмін подав у Раду проект держбюджету-2017 на друге читання. Голова Верховної Ради Андрій Парубій допустив, що проект бюджету депутати розглянуть 8 грудня.