UA / RU
Підтримати ZN.ua

П'ятницький: Україна та Євросоюз знайшли спільне бачення зі всіх основних питань щодо ЗВТ

Вересневий раунд переговорів щодо зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом буде «серйозним етапом для підбиття підсумків». Таку думку за результатами минулих у Брюсселі консультацій щодо переговорів стосовно ЗВТ висловив голова української делегації, заступник міністра економіки Валерій П'ятницький.

Він уточнив, що сторони домовилися перенести раніше заплановані переговори з 26 вересня на 19 вересня і провести їх протягом тижня. «Я не можу сказати, що він (раунд переговорів - ред.) буде абсолютно остаточним, але буде серйозним етапом для підбиття підсумків», - заявив заступник міністра.

В.П'ятницький стверджує, що по всіх основних питаннях, які залишалися невирішеними ще в ході переговорів, Київ і Брюссель «вже знайшли спільне бачення». «Ми працюємо на те, щоб у максимально короткі терміни зачистити решту питань», - підкреслив він, додавши, що українська сторона серйозно налаштована завершити всю роботу до кінця року.

Заступник міністра також повідомив, що напередодні минулих у Брюсселі консультацій в Іспанії відбулася зустріч за участю офіційних представників Києва, Брюсселя і представників бізнесу, в рамках якої обговорювалося питання географічних назв у продукції харчування.

За словами В.П'ятницького, сторони перейшли «у практичну площину формування плану технічної допомоги». Для розробки т.зв. плану дій технічної допомоги буде залучено експертів як з української, так і з європейської сторони, які будуть працювати з українським урядом і бізнесом для визначення конкретної допомоги конкретного підприємства. За словами голови переговорної делегації, ця допомога може бути різних видів - залучення кредитів, інвесторів тощо.