UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін: Україна сама прийде до Митного союзу, підрахувавши переваги

Прем'єр РФ Володимир Путін заявив, що Україну ніхто не буде примушувати до вступу до Митного союзу, але вона сама до цього прийде, підрахувавши всі переваги "з олівцем у руках".

"Це суверенний вибір українського народу й українського керівництва, але прагматичний погляд на речі не може не примусити українських колег, як мінімум, проявити інтерес до цього утворення. Це питання економічної вигоди", - сказав В. Путін на прес-конференції в Петербурзі за підсумками зустрічі глав урядів Митного союзу.

Як заявив російський прем'єр, "потрібно сісти, підрахувати, зважити і позбутися усіх політичних фобій минулого, і подивитися в майбутнє".

"Ми, зрозуміло, не можемо нічого нав'язувати, і не будемо це робити. Але якщо на якомусь етапі розвитку Україна, взявши в руки олівець і підрахувавши все на папері, прийде до висновку, що це доцільно, ми будемо готові розпочати прямий діалог щодо приєднання до цього інтеграційного об'єднання", - сказав В. Путін.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович в інтерв'ю журналістам у вівторок заявив, що Україна і Росія шукають форми співпраці в рамках Митного союзу, і це залежатиме «від багатьох складових».