UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін запустив в окупованому Криму першу чергу енергомосту

Це сталося в будівлі "Крименерго".

Президент Російської Федерації Володимир Путін взяв участь у запуску першої нитки енергомосту в анексований Крим.

Це сталося в будівлі "Крименерго", куди російський лідер прибув увечері 2 грудня після того, як прилетів в аеропорт Сімферополя.

Раніше сенатор від Криму Ольга Ковітіді заявила, що першу чергу енергомосту з Краснодарського краю на півострів передбачалося ввести з 10 по 15 грудня.

Передбачалося, що після запуску першої лінії Крим зможе отримувати близько 350-400 МВт, а після введення другої нитки енергомосту - до 850 МВт. Запуск енергомосту зробить кримську енергосистему незалежної від України. У даний момент регіон забезпечений електроенергією лише на 35-40% через енергоблокаду.

Напередодні повідомлялося про прибуття Путіна в сімферопольський аеропорт.

28 листопада повідомлялося, що в Криму відключають частину підприємств через дефіцит електроенергії.

21 листопада Крим було повністю знеструмлено в результаті підриву пошкоджених електроопор в районі Чаплинки Херсонської області. Ці ЛЕП постачали на півострів електроенергію.

У зв'язку з інцидентами, що сталися в районі Чаплинки, Міністерство внутрішніх справ України відкрило чотири кримінальні провадження.

Раніше національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що причиною конфлікту в районі Чаплинки є неузгодженість дій.

21 листопада в Чаплинці правоохоронці спробували відтіснити учасників акції блокади Криму, які перешкоджали ремонту пошкоджених електроопор. Повідомлялося, що в результаті сутичок постраждали 7-10 осіб. Потім в МВС заявили про врегулювання конфлікту з учасниками блокади Криму в Чаплинці.

20 листопада невідомі на адмінкордоні з Кримом спробували за допомогою вибуху знищити дві опори ЛЕП, що подають електроенергію на півострів. Сума збитків склала близько 700 тисяч гривень.