UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін готується до заміщення українських товарів вітчизняними

Президент доручив російському Мінпрому подумати, де і на яких потужностях розгорнути власне виробництво.

Президент РФ Володимир Путін вважає, що потрібно готуватися до заміщення українських товарів. Про це він заявив в ході наради з членами уряду щодо ситуації в Україні.

"Ситуація, безумовно, м'яко кажучи, дивна: як відомо, наші партнери по Європі визнають легітимність сьогоднішніх київської влади, але нічого не роблять для того, щоб підтримати Україну, ні одного долара, жодного євро. Російська Федерація не визнає легітимність влади в Києві, але продовжує надавати економічну підтримку і субсидіювати економіку України", - зазначив Путін.

Президент РФ зажадав від Мінпрому дисципліновано виконувати зобов'язання перед українськими партнерами, але закликав бути готовими до будь-якого розвитку ситуації. "Нам потрібно заздалегідь подумати, де саме, на яких підприємствах, в які терміни і на які гроші ми зможемо розгорнути своє власне виробництво", - сказав Путін.

Нагадаємо, що за перші два місяці 2014 року товарообіг між Україною та Росією склав 5,27 млрд дол., що на 10,5% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Україна на контрактній основі виробляє для Росії двигуни, турбіни, комплектуючі для аерокосмічної промисловості і т.д. !zn

Читайте також:

Україна зберігає статус головного торгового партнера Росії у СНД

Путін вважає, що якщо Україна прийме стандарти ЄС, то не зможе нічого продавати Росії

Європарламент запропонував Єврокомісії подумати, як ЄС буде захищати Україну від тиску Росії