UA / RU
Підтримати ZN.ua

Профільний комітет підтримав Вітренко на посаду міністра енергетики

Кандидатуру підтримали 14 депутатів.

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг підтримав кандидатуру Юрія Вітренка на посаду першого віце-прем'єра-міністра енергетики. Про це повідомило МФО "Чиста енергія - здорове навколишнє середовище" в Telegram.

Кандидатуру підтримали 14 депутатів, ще 2 утрималися, 2 - проти.

Читайте також: Рада 29 січня планує розглянути призначення Вітренка віцепрем'єром – ЗМІ

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс в Раду подання про призначення Юрія Вітренка першим віце-прем'єр-міністром - міністром енергетики.

25 січня відбулося засідання фракції “Слуга народу” на якому був присутнім президент Володимир Зеленський. Він просив народних депутатів підтримати в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка під час голосування у Верховній Раді за повноцінне призначення його міністром, як найбільш незалежного кандидата. 

Сам же Вітренко заявляв про те, що планує піти з Міністерства енергетики, якщо Верховна Рада не призначить його повноцінним керівником відомства.

Минулого року Верховна Рада не призначила Юрія Вітренка першим віце-прем'єр-міністром України - міністром енергетики. Таке рішення підтримали 186 народних депутатів при необхідних 226.

Однак Кабмін призначив в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, колишнього виконавчого директора НАК “Нафтогаз України”. Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду 21 грудня.