UA / RU
Підтримати ZN.ua

Призначення пенсії: чи можуть зарахувати військову службу у пільговий стаж

Відповідь дали у ПФУ.

З перших днів війни, яку розпочала Росія, на захист нашої країни стало багато сміливих громадян. У Пенсійному фонді України пояснили, чи буде зараховано період військової служби до пільгового стажу особи.

Читайте також: Страховий стаж: як зараховується навчання до 2004 року

Там пояснили, що статтею 8 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» передбачено, що якщо на момент призову на військову службу в особливий період, який оголошується відповідно до Закону України «Про оборону України», особа працювала за професією або обіймала посаду, що дає право на призначення пенсії на пільгових умовах, період військової служби зарахується до страхового стажу, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

При цьому час проходження військової служби в особливий період, який зараховується до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, не повинен перевищувати наявного стажу роботи, що дає право на пільгову пенсію.

Нагадаємо, як кількість страхового стажу впливає на розмір пенсійної виплати. Щороку в Україні збільшується кількість років страхового стажу, необхідного для виходу на пенсії за віком.