UA / RU
Підтримати ZN.ua

Приватбанк знову програв суд щодо повернення права власності на київський готель Мир

До цього дня більшість рішень судами також приймалися не на користь банку

Приватбанк не зміг виграти апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Києва у справі про скасування права власності банку на київський готель Мир. Північний апеляційний господарський суд, як і багато судів раніше, ухвалив рішення на користь пов'язаних Ігорем Коломойським структур. Юристи банку оскаржуватимуть це рішення у Верховному Суді.

«Незаконні рішення судів прийняті на користь компаній, ймовірно пов'язаних з одним з колишніх власників банку — Геннадієм Боголюбовим, і, як випливає з відомостей, розміщених на сайті Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАЇЛ), вже отримали ліцензію на розміщення у готелі Мир казино», — йдеться у пресрелізі Приватбанку.

У держбанку впевнені, що під час судових розглядів, щоб ускладнити повернення нерухомого майна готелю у власність банку, будинок готелю було продано компаніями, «ймовірно пов'язаними з одним із колишніх власників банку, і поділено на кілька самостійних об'єктів».

У банку наголосили, що Верховний Суд вже вдруге буде змушений переглядати рішення Північного апеляційного господарського суду у цій справі.

Читайте також: Суд зупинив розпродаж ПриватБанком боргів фізосіб

Нагадаємо, що готель "Мир" — предмет іпотеки за договором між банком та ТОВ «Ардена». У 2019 році інше ТОВ «АЕФ» ініціювало судовий позов з метою позбавлення ПриватБанку майна та перешкоджання відновленню правового положення ПриватБанку як власника готелю Мир.

У ході слухання справи в усіх інстанціях судді з великим задоволенням заплющували очі на процесуальні порушення з боку ТОВ «АЕФ» та ТОВ «Артіс».

Зрештою, рішенням Північного апеляційного господарського суду ТОВ «Артіс» було повернено право власності на готель. Практично одразу ТОВ «Артіс» відчужує готель третьої компанії — ТОВ «ПК «Пром Експорт», і хоча згадане рішення Північного апеляційного скасовано, номінально право власності на готель досі зберігається за ТОВ «ПК «Пром Експорт». Воно на цьому не зупинилося і вирішило випустити векселі, які купило інше ТОВ — Рамонда. "Пром Експорт" ніколи не збирався ці векселі погашати, та й "Рамонда" не хотіла грошей. Вони штучно створили заборгованість, для погашення якої, знову ж таки через суд, «Рамонда» добилася накладення арешту на майновий комплекс «Готель «Мир», бо іншого майна «Пром Експорт» ніколи й не мав. Ось і маємо: готель начебто банку, але не банку, та ще й заарештований за позовом іншої компанії.

Про те, як ще Коломойський шматок за шматком відкушує майно державного Приватбанку, завдяки судам, які ніяк не може реформувати Зеленський читайте в тексті Юлії Самаєвої «Коломойський покусав Приватбанк».