UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Приватбанк" заперечує введення обмежень на продаж готівкової валюти

У "Приватбанку" пояснили, що тимчасове лімітування продажу готівкової валюти діяло в понеділок, 2 грудня, з 8:30 до 11:00 в декількох київських відділеннях банку.

"Приватбанк" не вводив обмеження на продаж готівкових доларів у касах. Про це виданню LB.ua повідомив прес-секретар банку Олег Серга, коментуючи інформацію у ЗМІ про те, що банк продає валюту не більш ніж по 100 доларів в одні руки.

За його словами, проблеми з доларом в касах можуть мати хіба що технічний характер. Наприклад, якщо відділенню треба за нормами безпеки мати 100 тис. доларів, то воно спершу має розпродати їх, і тільки після цього завозять нові банкноти. В такому випадку можливі простої.

"Тимчасове лімітування продажу готівкової валюти діяло в понеділок, 2 грудня, з 8:30 до 11:00 у декількох київських відділеннях банку у зв'язку з природними труднощами інкасації відділень з причини заблокованих під'їздів до них", - додав Серга.

У "Приватбанку" також відзначають, що не помітили особливого валютного ажіотажу серед населення. "За перші два дні тижня ми не помітили зростання попиту в цілому по Україні", - сказав Серга. За його словами, у відділеннях банку в день продається до 20 млн доларів.

Нагадаємо, "ПриватБанк" - найбільший український банк і лідер роздрібного банківського ринку, який обслуговує більше 13 млн фізичних осіб, 305 тис. корпоративних клієнтів. Щодня через "ПриватБанк" свої операції проводять понад 1,7 млн клієнтів. !zn