UA / RU
Підтримати ZN.ua

Приватбанк виграв апеляцію у Нікопольського заводу феросплавів, і це матиме наслідки для Коломойського в США

Рішення по справі довелося чекати майже рік. 

Розгляд справи державного Приватбанку проти Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ) в апеляції тривав майже рік, і от нарешті завершився. Так, Північний апеляційний госпсуд задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку, скасував попереднє рішення госпсуду і відмовив у задоволені позову НЗФ. Про це йдеться у повідомленні банку. 

"Розгляд цієї справи в апеляції тривав майже рік, адже НЗФ та афілійовані з ним компанії, зокрема Запорізький феросплавний завод, Марганецький та Покровський гірничо-збагачувальні комбінати,  намагалися усіляко затягнути розгляд: подавали численні клопотання про відвід колегії суддів та скарги про виправлення описок у попередніх рішеннях інших судів", - зазначили в фінустанові.

Підприємства намагаються отримати в українських судах рішення про визнання всіх зобов'язань за кредитами "виконаними", хоча банк не мав жодних спорів із ними і претензій щодо повернення кредитів.

Адвокати ПриватБанку впевнені, що такі рішення судів в Україні були потрібні ексвласникам банку для спроб підсилення своїх аргументів у американському процесі ПриватБанку, де розглядається справа про відмивання грошей.

Читайте також: ПриватБанк запустив новий функціонал для бізнесу в інтернеті

Нагадаємо, у 2019 році ПриватБанк розпочав судовий процес у штаті Делавер (США)  проти колишніх власників, зокрема Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Банк вимагає компенсації збитків. Метою схем колишніх власників банку було "заволодіння активами на території Сполучених Штатів на суму сотні мільйонів доларів США шляхом привласнення і легалізації коштів, отриманих від корпоративних кредитів, виданих ПриватБанком у період, коли він перебував під контролем колишніх власників". В позові на суму понад $685 млн плюс відсотки фігурують феросплавні підприємства, згадані вище, як учасники схеми з виведення коштів банку.