UA / RU
Підтримати ZN.ua

ПриватБанк розпродав нафтобази Коломойського

Банк отримав від продажу 160 млн грн.  

ПриватБанк продав через електронний аукціон OpenMarket держпідприємства СЕТАМ 38 нафтобаз, які залишилися від колишнього власника в спадок, і виручив при цьому 160,7 млн грн. Про це повідомляє прес-служба міністерства юстиції.

Згідно з повідомленням, сума додатково зароблених коштів для банку в результаті конкурентних торгів склала 48,1 млн грн.

Найвищу ціну - 31,9 млн - покупець заплатив за нафтобазу в Львівській області в селі Мостиська Други. Нафтобаза з найвищим збільшенням ціни в ході торгів - на 620% - була продана за 21,8 млн грн в Житомирській області в місті Коростень.

Всього на балансі ПриватБанку було 66 нафтобаз, які дісталися за договорами іпотеки.

Розпродаж нафтобаз ПриватБанк почав в червні 2019 року.

В сетах відзначають, що весь період співпраці ПриватБанк через OpenMarket продав 468 лотів на загальну суму 750 млн грн. Банк є другим найбільшим установою на OpenMarket по загальній сумі проданих активів.

Читайте також: Суд залишила без змін запобіжний захід колишній топменеджерці "Приватбанку"

Нагадаємо, що український олігарх Ігор Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов могли відмивати гроші, виведені з «Приватбанку», через сталеливарний завод Warren Steel в Огайо і іншу нерухомість в США.