UA / RU
Підтримати ZN.ua

ПриватБанк проти Коломойського: Лондонский суд почав слухання справи

Мова йде про виведення з банку майже $2 млрд.

Високий суд Лондона 12 червня розпочав розгляд позову, який ініціював державний "ПриватБанку" проти ексвласників банку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Їх підозрюють у виведені з фінустанови $1,9 млрд.

Як пише Independent, справа триватиме близько 14 тижнів, з двомісячною перервою в серпні і вересні. За цей час будуть заслухані свідки та розглянуті докази обох сторін.

Читайте також: Бізнес-партнера Коломойського викрили на привласненні майже 600 млн грн "Укртатнафти" у перший день війни

Раніше Коломойський відмовився давати свідчення проти позову ПриватБанку на майбутньому судовому слуханні по суті у Високому суді, яке призначено на 12 червня в Лондоні. Тобто на суді не буде свідків, які б давали свідчення на користь пана Коломойського та пана Боголюбова.

Кілька місяців тому ZN.UA задавалось питання: "Навіщо Лондонський арбітраж, якщо є Київська "господарка"?". Детально читайте про це у матеріалі Юлії Самаєвої, редакторки економіки видання, - "Як віджати мільярд доларів — майстер-клас від бондхолдерів Приватбанку".