UA / RU
Підтримати ZN.ua

"ПриватБанк" почне продавати активи через Prozorro

Prozorro.Продажі також продають непрофільні активи "Укрнафти", "Укртранснафти", "Нафтогазу", "Енергоатому", "Укренерго" та "Укргазвидобування".

Державний "Приватбанк" продаватиме активи через електронний майданчик Prozorro.Продажі, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Відповідний договір підписано банком та однією з організацій-засновників системи Prozorrro Transparency International.

"Prozorro.Продажі вже працюють над продажем непрофільних активів "Укрнафти", "Укртранснафти", "Нафтогазу", "Енергоатому", "Укренерго", "Укргазвидобування". До проекту приєднався і Нацбанк. За січень-червень Prozorro.Продажі продали заставне майно НБУ на 304,7 млн грн. Це в 200 разів перевищує показник реалізації аналогічних активів першої половини 2016 року - гарний доказ ефективності системи. Тепер використати всі її переваги зможе і "ПриватБанк"", - повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

У свою чергу, проектний менеджер Prozorro Олексій Соболєв підкреслив, що державний електронний майданчик вже встигл завоювати довіру на ринку.

"Наша аукціонна платформа дозволяє не вибирати якогось окремого організатора торгів, а реалізовувати майно одночасно через всі підключені майданчики. Ми раді, що система розширюється і до нас підключаються великі клієнти, такі як "ПриватБанк", - сказав Соболєв.

Виконавчий директор Transparency International в Україні Ярослав Юрчишин зазначив, що приєднання "Приватбанку" є важливим кроком на шляху поширення реформи публічних продажів в Україні. За його словами, реформа швидко набирає обертів.

Раніше перший заступник міністра економічного розвитку України Максим Нефьодов заявив, що система електронних державних закупівель ProZorro заощадила 6,7 млрд грн бюджетних коштів.

Докладніше читайте в матеріалі Наталії Петрової "ProZorro: прозора корупція?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".