UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Приватбанк" найняв партнера Rothschild для продажу частки в латвійському PrivatBank

Партнером може бути компані я FinPoint - ЗМІ.

Націоналізований "Приватбанк" найняв українську компанію, яка є партнером Rothschild в Україні, для пошуку покупців на 46,5%-вий пакет акцій у AS PrivatBank (Латвія), який належить "Приватбанку". Про це йдеться в повідомленні банку.

Наголошується, що наглядова рада погодила висновок щодо заключення відповідного контракту. За даними агентства "Інтерфакс-Україна", мова йде про компанію FinPoint, яка ще у 2009 році уклала з Rothschild стратегічне партнерство.

Повідомлялось, що згідно опублікованого в квітні 2016 року фінансового звіту латвійського PrivatBank, частка українського "Приватбанка" в його капіталі після проведеної емісії на EUR6 млн (до EUR86,35 млн) зменшилася до 46,54437% з 50,02001% акціонерного капіталу. На той момент PrivatBank займав 9-е місце серед всіх латвійських банків за розміром капіталу та резервів.

Консолідований чистий прибуток PrivatBank в 2016 році склав EUR3,2 млн проти EUR0,01 млн роком раніше, проте його сукупний збиток через рекласифікацію фінансових активів на продаж склав EUR2,24 млн проти EUR5,45 млн роком раніше. Його активи за минулий рік зменшилися на 55% - до EUR279 млн. За величиною активів банк займав в Латвії 14-е місце.

В групу PrivatBank входять компанії SIA "PrivatLīzings", "PrivatConsulting", "Amber Real" і "PrivatInvestment" (Латвія).

Раніше повідомлялося, що державний "Приватбанк" подав до суду на своїх колишніх власників. Україна вимагає до винесення рішення накласти арешт на майно, що належить колишнім власникам "Приватбанку", в розмірі $ 3 млрд.

21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанова було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн.

Детальніше про проблеми з націоналізацією найбільшого українського банку читайте в статті Юлії Самаевой "Банк-реванш" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".