UA / RU
Підтримати ZN.ua

ПриватБанк можуть розділити для подальшої приватизації

Інвесторів лякають борги банку.

ПриватБанк в майбутньому можуть виставити на приватизацію, і для цього розглядаються варіанти поділу банку. Про це заявив міністр фінансів Серей Марченко в інтерв'ю програмі "Постаті" для 4 канали.

Міністр зазначив, що приватизація ПриватБанку обговорюється, але на даному етапі немає можливості знайти потенційного інвестора.

"Ми готові говорити про приватизацію. Але треба розуміти, що обтяження, пов'язані з попередніми власниками, і можливі судові позови не дають можливості знайти серйозного інституційного інвестора в цю установу. Тому розглядаються варіанти можливого поділу. Вони поки дискутуються, немає ніяких концептів або напрямків руху. ми на даному етапі тільки оцінюємо можливості, щоб на ринку була сприятлива ситуація, щоб ми знайшли серйозних інвесторів і тільки тоді про це можна буде говорити серйозно ", - сказав глава Мінфіну.

Читайте також: Наглядова рада «Приватбанку» призначила головою правління колишнього топа «Райффайзен банку» Герхарда Бьоша

Повідомлялося, що державний "ПриватБанк" 14 травня перерахував до державного бюджету перший транш дивідендів у розмірі 10 млрд грн.