UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Приватбанк" хоче через суд повернути 247 АЗС групи "Приват" Коломойського

Суд заборонив банку здійснювати дії по поверненню або витребуванню об'єктів лізингу.

"Приватбанк" через суд намагався розірвати договір лізингу на 247 автозаправні станції мережі "Приват", але суд за позовом 38 компаній-орендарів цих АЗС заборонив банку здійснювати дії по поверненню або витребування об'єктів лізингу. Про це зазначається в рішенні суду.

У документі повідомляється, що в 2016-му році 15 компаній групи з орбіти групи "Приват" уклали з "Приватбанком" низку договорів фінансового лізингу на 247 АЗС у 20 областях країни.

У подальшому ці АЗС були передані 38 компаніям-орендарям.

Як повідомляє enkorr з посиланням на судові процеси, які в 2019 році проходили між "Приватбанком" та цими компаніями, загальна сума заборгованості 14 з 15 компаній-власників АЗС за договорами лізингу становить 2,015 млрд грн.

З цих судових процесів також стало відомо, що у 2017 році ПАТ "Укрнафта" офіційно зверталася до "Приватбанк" з проханням дати згоду на передачу компанії в сублізинг як мінімум частини цих АЗС.

Відзначається, що в даний час "Приватбанк" "здійснює активні дії з розірвання договорів лізингу і повернення об'єктів лізингу".

Відзначається, що банк направив в адресу лізингоодержувачів повідомлення про розірвання договору лізингу і пред'явив вимоги про повернення майна, в яких попередив про можливість примусового повернення.

Заявники вважають, що зазначеними діями суттєво порушуються їх права на мирне володіння і користування автозаправних станцій (АЗС) в загальній кількості 247 одиниць.

Господарський суд Києва заборонив "Приватбанку" здійснювати дії по поверненню або витребування об'єктів лізингу.

247 АЗС складають 25% від загальної кількості АЗС групи "Приват" без урахування станцій "Укрнафти".

Нагадаємо, що в понеділок, 16 березня, в 11:00 Палата Верховного Суду розгляне справи за позовом братів Суркісів проти НБУ про їх пов'язаності з бувшими власниками "Приватбанку".