UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пріцкер йде з посади спецпредставника США з відновлення України, названо ім'я її наступника - Bloomberg

Її наступником стане Річард Верма. 

Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер повідомила про те, що йде з посади. Її наступником стане Річард Верма, який наразі є заступником державного секретаря США з управління та ресурсів, повідомляє Bloomberg.

Річард Верма раніше також обіймав посаду помічника держсекретаря з питань законодавства з 2009-го до 2011 року, та працював послом США в Індії з 2014-го до 2017 року.

Видання нагадало, що посада спецпредставника США з відновлення України з'явилась у вересні 2023 року, тоді ж на неї призначили Пріцкер.

"Хоча посада Пенні за законом обмежена одним роком, почата нею робота буде продовжена. Україна буде краще готовою до свого майбутнього, інтегрованого з євроатлантичними інститутами і включеного у європейські та світові ринки", – цитує Bloomberg держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Читайте також: Росія вже ніколи не відновить ні валові обсяги, ні виторг від експорту вуглеводнів - РАН

Раніше Пенні Пріцкер представила план із п'яти умов, які мають забезпечити успішну відбудову держави. На її думку, Україна визначатиме своє майбутнє не тільки тим, як вона виграє у війні проти Росії, а радше тим, як вона виграє мир.