UA / RU
Підтримати ZN.ua

Припинення виплати пенсії у квітні: як її відновити

Це торкнулося окремої категорії пенсіонерів.

Для подальшого отримання пенсійних виплат пенсіонерам з числа внутрішньо переміщених осіб необхідно було пройти обов’язкову ідентифікацію. Ті особи, які не зробили цього, у квітні не отримають пенсію.

Читайте також: Соціальні виплати: як пенсіонеру отримати пенсію на ТОТ

Відповідна норма передбачена Постановою Уряду від 27 грудня 2023 року №1384 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 року №637 і від 8 серпня 2023 року №837». Особи, які до 24.02.2022 року набули статусу ВПО, зобов’язані періодично проходити фізичну ідентифікацію в АТ «Ощадбанк». Водночас, в період дії карантинних заходів, з 12.02.2020 року така процедура не проводилась. Її відновили з 1 липня 2023 року у зв’язку зі скасуванням карантину.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, станом на 1 квітня на Вінниччини ідентифікувались 50% від 2965 зареєстрованих отримувачів пенсійних виплат з числа внутрішньо переміщених осіб.

Решті пенсіонерів даної категорії виплату пенсій призупинено. Їх кошти будуть накопичуватись на розрахунковому рахунку до моменту проходження ними ідентифікації. Після проходження – пенсію перерахують на рахунок пенсіонера з місяця, у якому припинилось фінансування виплати.

Як відновити виплату пенсії

Для цього треба пройти ідентифікацію одним з таких способів:

Нагадаємо, у квітні для деяких категорій пенсіонерів також зроблять перерахунок пенсійних виплат. Але саме цього місяця суми виплат для них не зростуть.