UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прикордонники Чернігівського загону та Київський рибоохоронний патруль виявив браконьєрів з великим уловом карасів та краснопірок

Рибалки виловили у Київському водосховищі кілька сотень рибин.

На східній околиці Київського водосховища, у Чернігівському районі, прикордонники Чернігівського загону разом зі співробітниками Київського рибоохоронного патруля виявили двох "рибалок", повідомляє сайт Державної прикордонної служби України.

Читайте також: Дихала повітрям: вчені виявили доісторичну рибу з іклами та чотирма «ногами»

Браконьєри за допомогою сіток у незаконний спосіб витягнули сотню краснопірок та більше трьохсот карасів, чим завдали збитків державі на суму понад 730 тисяч гривень.

Читайте також: Штрафи за незаконно рибальство планують збільшити в десятки разів

В діях чоловіків вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Заходи для встановлення усіх обставин справи тривають.

Читайте також: Виявлено жабу, з якої росте гриб

Нагадаємо, що самці однієї з найменших риб у світі здатні видавати звуки, гучність яких перевищує 140 децибелів, заявили вчені з Берлінського університету Шаріте. У рибок виявили унікальну систему звукоутворення, яка включає барабанний хрящ, особливе ребро та м'яз, стійкий до втоми. Це дозволяє рибі розганяти барабанний хрящ із величезною силою та генерувати швидкі, гучні імпульси.