UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президента «Мотор Січі» Богуслаєва арештували на два місяці

Під час досудового розслідування він залишатиметься в ізоляторі.

Шевченківський районний суд міста Києва обрав президенту АТ «Мотор Січ» В'ячеславу Богуслаєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців у справі про колабораційну діяльність та допомогу Росії у війні проти України. Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram.

"Протягом наступних 60 днів, поки слідчі СБУ здійснюватимуть досудове розслідування, він не зможе вийти з ізолятору", – зазначили в пресслужбі.

Аналогічний запобіжний захід було призначено керівнику департаменту зовнішньоекономічної діяльності компанії Олегу Дзюбі. Раніше його також затримали правоохоронці та повідомили про підозру за тими ж статтями Кримінального кодексу України – 111-1 (колабораційна діяльність) і 111-2 (пособництво агресору).

Читайте також: Підозра в держзраді Богуслаєву: в СБУ оприлюднили подробиці кричущої діяльності "Мотор Січ" в інтересах РФ

Наразі продовжується досудове розслідування у справі. СБУ встановлює інших учасників протиправних дій «Мотор Січі», щоб притягнути винних до відповідальності.

Раніше трудовий колектив підприємства звернувся до президента України, голови Верховної Ради, секретаря РНБО та в.о голови Служби безпеки України із заявою на захист президента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва.