UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент повернув до парламенту закон про газові лічильники

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» і повернув його до Верховної Ради із своїми пропозиціями, повідомляє прес-служба президента.

Як відзначається в повідомленні, підставою для такого рішення стало те, що запровадження деяких положень закону могло призвести до звуження прав громадян України на отримання належного енергопостачання. Зокрема, в законі недостатньою чітко врегульовано питання відповідальності газорозподільних організацій за своєчасне встановлення громадянам України приладів обліку газу. Ця відповідальність перекладається на споживачів, які внаслідок несвоєчасного встановлення з вини організацій лічильників можуть бути позбавлені можливості користуватися природним газом.

Також, деякі передбачені законом терміни встановлення лічильників природного газу не можуть бути дотримані, оскільки вони вже минули.

В законі також не було враховано встановлене раніше прийнятими актами законодавства розмежування функцій між учасниками газового ринку відповідно до європейської практики.