UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент підписав закон про збільшення зарплат і пенсій на 13-18%

Порошенко визнав збільшення зарплат і пенсій дуже скромним і висловив надію на економічне зростання в наступному році.

Президент України Петро Порошенко підписав зміни до держбюджету на 2015 рік (щодо підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати)".

Під час підписання закону на засіданні Національної ради реформ Порошенко висловив надію, що владі вдасться відновити економічне зростання в Україні в наступному році і забезпечити збільшення соціальних стандартів в більш широких масштабах.

"Наша команда зробила все можливе, щоб вже з 1 вересня був забезпечений це зростання, нехай і на скромну величину від 13 до 18%", – сказав Порошенко.

17 вересня Верховна Рада підтримала урядовий законопроект № 3060 про внесення змін до держбюджету на 2015 рік" щодо підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати.

Закон передбачає перенесення індексації прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати з 1 грудня на 1 вересня 2015 року.

З 1 вересня, відповідно до закону, мінімальна зарплата буде підвищена до 1378 грн, мінімальна пенсія - до 1074 гривні, а прожитковий мінімум - 1330 грн.

До цього мінімальна зарплата становила 1218 гривень, мінімальна пенсія - 949 гривень, прожитковий мінімум - 1218 гривень.