UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правління Нацбанку прокоментувало відмову Ради НБУ узгодити кандидатуру заступника голови

Повноваження Чурія закінчуються 10 липня.

Правління Національного банку шкодує про рішення Ради НБУ про те, щоб утриматися від погодження продовження повноважень заступника голови НБУ Олега Чурія на другий 7-річний термін і чекає кадрового рішення щодо нового глави. Про це повідомила в.о. глави НБУ Катерина Рожкова агентству "Інтерфакс-Україна".

"Нам, команді правління НБУ, шкода, що Рада НБУ сьогодні утримався від прийняття рішення про призначення Олега Чурія на другий термін. При цьому ми розуміємо, що основною причиною цього є зміна глави НБУ", - зазначила Рожкова.

Вона уточнила, що подавати на узгодження кандидата на посаду заступника голови НБУ тепер повинен буде майбутній глава.

"Правління як і раніше упевнене, що Чурій з його досвідом роботи на ринку і в НБУ, його компетенціями і його експертизою є найкращим кандидатом на цю посаду", - підкреслила в.о. глави НБУ.

Прес-служба НБУ додала, що відповідно до статті 21 закону про НБУ, заступник голови центробанку, термін повноважень якого закінчується 10 липня, буде займати посаду до вступу на посаду нового заступника голови.

Читайте також: Смолій розкрив деталі зустрічі із Зеленським, після якої подав у відставку

Нагадаємо, що Рада Нацбанку на засіданні в понеділок, 6 липня, відмовився затвердити на повторний термін заступника глави НБУ Олега Чурія.

У п'ятницю, 3 липня, Верховна Рада проголосувала за відставку глави Нацбанку Якова Смолія. За проект постанови №3772 віддали свої голоси 286 депутатів.