UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол США похвалила уряд України за підвищення комунальних тарифів

Кабмін цього року запровадив єдину ціну на газ, що призвело до підвищення тарифів. Це дозволило значно знизити корупційні ризики.

Посол США в Україні Марі Йованович назвала підвищення тарифів найсильнішим антикорупційним кроком Кабінету міністрів України.

"Підвищення тарифів - один з найсильніших антикорупційних кроків, які зробив український уряд", - сказала вона в ході громадського форуму з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією у Києві.

За словами посла, це сміливий крок, який дозволив збільшити доходи державного бюджету і частину коштів витратити на підтримку українських сімей у вигляді житлових субсидій.

Нагадаємо, що в Україні з початком опалювального сезону приблизно в два рази підвищилися тарифи на опалення для населення. Це пов'язано з тим, що Кабінет міністрів встановив з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м, для виробників теплової енергії - 6,81 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування та ПДВ).

За даними опитування компанії Research & Branding Group близько третини українців (36%) упевнені, що не зможуть оплатити комунальні послуги. При цьому 47% заявили, що не впевнені, але сподіваються, що зможуть їх оплачувати. А 7% жителів України повністю впевнені, що зможуть оплатити комунальні взимку.