UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посадових осіб держшахти підозрюють в розкраданні понад 14 млн грн

НАБУ викрило корупційну схему по розкраданню державних коштів, виділених на відновлення шахт після затоплення.

НАБУ викрило корупційну схему по розкраданню понад 14 млн грн, виділених на попередження надзвичайної ситуації техногенного характеру в зв'язку з затопленням шахт на Луганщині. Чотирьом особам повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191; ч.2 ст.15, ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України. Про це інформує прес-служба НАБУ.

Слідство встановило причетність до схеми в.о. генерального директора ДП «Первомайськвугілля»; директора відокремленого підрозділу даної шахти - ОП «Шахта« Золоте »(державне підприємство); директорів двох комерційних компаній.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Слідство встановлює інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Слідство встановило, що керівники державного підприємства, його підрозділу і керівники приватних структур діяли в змові. В результаті - з 33 млн грн з державного бюджету, фактично перерахованих ДП «Первомайськвугілля» своєму ж структурному підрозділу, за посередництва двох приватних компаній незаконно переплачено понад 14 млн грн, які осіли на рахунках приватних компаній. Розкрадання ще майже 3,5 млн грн вдалося запобігти.

В рамках досудового розслідування зібрані докази того, що ціни на окремі матеріали завищили майже вдвічі, а частину робіт, які були оплачені з коштів державного бюджету, виконано не було. Розслідування зазначених фактів НАБУ і САП здійснюють із січня 2019 року.