UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко вважає, що Україні все ще загрожує друга хвиля кризи

Голова ради Національного банку України (НБУ) Петро Порошенко вважає, що загрозу другої хвилі кризи для України ще не подолано.

Про це він сказав в ефірі одного з вінницьких телеканалів у середу, 23 лютого.

На його думку, сьогодні саме інвестиції повинні бути тим стимулюючим фактором, над яким треба працювати. «Я думаю, що той досвід вивчення залучення інвестицій, який на сьогоднішній день існує у світі починаючи від Китаю, Індонезії і закінчуючи певними країнами Європи, нам просто потрібно вивчити і не потрібно винаходити велосипед, думаючи, що, «закручуючи гайки», підвищуючи тиск на бізнес у той чи інший спосіб, можна таким чином збільшити надходження до бюджету. Це буде прямо протилежним. Тому я переконаний, що загроза другої хвилі кризи для України не подолана», - пояснив Порошенко.

Він вважає, що Україна повинна бути готовою до такого розвитку подій. «Україна повинна створити резерви, Україна повинна стимулювати економіку і вийти на більш диверсифіковану структуру експорту, коли доля понад 45 мільйонів громадян не буде залежати від одного показника - ціни на метал», - сказав Порошенко.

Він також наполягає на створенні привабливих умов для залучення інвестицій, оскільки це дозволить Україні розвиватися.

«Інвестиціям необхідно створити привабливі умови, оскільки інвестиції - це надходження до бюджету, новітні технології, нові робочі місця, більш кваліфікована праця, рівень розвитку науки, рівень замовлення освіти, інша медицина - це інша країна», - сказав Порошенко.

За матеріалами: УНІАН