UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко визначив умови, при яких підпише держбюджет-2019

Президент виступає за підвищення мінімальної заробітної плати та рівня забезпечення військовослужбовців.

Президент України Петро Порошенко підтримає проект держбюджету на 2019 рік за умови, якщо в ньому буде передбачено підвищення рівня забезпечення українських солдатів не менш ніж на 30%, підвищення мінімальної заробітної плати до 4200 грн і збереження низки програм. Про це розповіла представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, повідомляє УНІАН.

"Президент наполягає на тому, що не підпише бюджет на 2019 рік, якщо в ньому не будуть вказані основні позиції - підвищення рівня забезпечення українського солдата не менш ніж на 30%, підвищення мінімальної заробітної плати до розміру 4200 грн, збереження дорожнього фонду, соціальних програм, які були передбачені у попередньому році", - сказала Луценко.

Повідомлялося, що зареєстровано законопроект держбюджету Кабміну на сайті парламенту під №9000 у суботу, 15 вересня. Днем раніше Кабмін затвердив і направив до ВР проект держбюджету на 2019 рік. Проект держбюджету представлять у ВР у п'ятницю - 21 вересня. Документ повинен бути схвалений парламентськими комітетами, підтриманий депутатами ВР і підписаний президентом.