UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко продасть свій бізнес за допомогою компанії Ротшильдів

Бізнес Порошенка буде продавати компанія Ротшильдів спільно з компанією, яка раніше належала голові Нацбанку Гонтарєвій.

Президент України Петро Порошенко обрав компанію, яка допоможе йому продати його активи. Нею стане інвестиційна компанія Rothschild, що у власності однойменної династії банкірів, яка бере початок ще з середини 18-го століття.

Про це в програмі "Схеми" повідомив виконавчий директор Rothschild & Cie Джованні Сальветті. Безпосередній процес продажу активів президента, за його словами, почнеться вже наступного тижня.

"Зараз безпосередньо ми завершуємо процедуру підписання контракту про участь Rothschild в цьому процесі в консорціумі з нашими місцевими партнерами - "Інвестиційний капітал Україна", - повідомив Сальветті.

За словами Сальветті, українським партнером Rothschild в цьому процесі стане компанія "Інвестиційний капітал Україна". Це українська інвестиційна компанія, яка до 20 червня перебувала в співволодінні під керівництвом Валерії Гонтарєвої - нині головою Національного банку України. На посаду голови Нацбанку її висунув сам Порошенко.

Гонтарєва створила і очолила компанію в 2007 році і вийшла з ради директорів і продала свою частку в ній після призначення в Нацбанк. !zn