UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко обіцяє запустити аеропорт у Маріуполі і поїзд "Інтерсіті"

Інфраструктурні проекти в Донбасі будуть реалізовані за рахунок кредитів ЄС.

Президент України Петро Порошенко, виступаючи на Раді регіонального розвитку Донецької області, доручив начальнику Генштабу, міністру оборони, міністру інфраструктури, голові обласної державної адміністрації опрацювати питання запуску аеропорту в Маріуполі.

За його словами, частка Європейського Союзу у Донецькій області становить 51%. А вартість програми ЄС для відновлення і зміцнення Сходу України оцінюється в 25 млн євро.

"Є ще проект Європейського інвестиційного банку з відновлення Сходу України, вартістю 200 млн євро. Першими затверджені проекти Донецької області. Такі поставили ми пріоритети. Найбільшим реципієнтом з Державного фонду регіонального розвитку також є Донецька область. Мільйони євро отримано від урядів Німеччини, Японії, Канади, Швейцарії, Польщі, Литви, Естонії та інших країн ", - заявив Порошенко.

Також президент пообіцяв запустити в Маріуполь поїзд "Інтерсіті", якщо вдасться провести оновлення та електрифікацію залізничної лінії.

Раніше повідомлялося, що до кінця року у Вінниці планують завершити реконструкцію аеропорту вартістю більше двох мільярдів гривень. Також зазначалося про успішну реконструкцію аеропорту в Миколаєві, який виконав перший рейс в кінці 2018 року. На реконструкцію аеропорту витратили 2,5 мільйона гривень. Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що в Україні має бути близько 50 аеропортів, в тому числі обласних і регіональних.