UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко обговорив з президентом Світового банку залучення "агресивних інвестицій" в Україну

Президент України розповів банкіру про "досягнення макроекономічної стабільності" в країні.

Президент України Петро Порошенко в ході візиту в США зустрівся з президентом Світового банку Джима Йонг Кімом.

У ході зустрічі особливу увагу було приділено більш агресивного залученню іноземних інвестицій в економіку України", повідомила в ніч на середу прес-служба глави держави.

Повідомляється, що Порошенко поінформував главу Світового банку про проведені в Україні реформи та їх перші результати, а також "про досягнення макроекономічної стабільності і обнадійливий тренд до зростання економіки".

Порошенко подякував Йонг Кіму за постійну підтримку України. З початку 2014 року відбулося збільшення портфеля групи Світового банку в Україні в 3 рази, або майже на 4.4 млрд доларів. Основне збільшення відбулося за рахунок проектів бюджетної підтримки на суму 2.25 млрд доларів. Нових інвестиційних проектів розпочато на суму близько 2.6 млрд доларів. Співрозмовники також вітали напередодні прийняття стратегічного документа співробітництва на 2017 - 2021 роки, який спрямований на підтримку українських реформ, повідомляє прес-служба.

Президент України перебуває з офіційним візитом у США. Він вже провів зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, віце-президентом Майком Пенсія, главою Пентагону Джеймсом Меттісом і держсекретарем Рексом Тиллерсоном, главою МВФ Крістін Лагард.