UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад 25 тисяч українців помилково отримали по 6,5 тис. від держави

Гроші доведеться повернути.

У Мінекономіки провели ревізію виплат за програмою "єПідтримка" та виявили, що виплати у розмірі 6500 грн через "Дію" помилково отримали понад 25 тисяч українців, які не належать до тих категорій, яким ці виплати належать. Про прикре непорозуміння повідомив голова Мінфіну Сергій Марченко в інтерв'ю.

За його словами, проаналізувавши дані у період з 7 по 31 березня, виявилося, що 25 тис. 524 особи залишили заявку на отримання 6,5 тис., хоча, будучи працівниками бюджетних установ, не мали права на отримання таких одноразових виплат. Повідомляється, що помилково виплатили допомоги на 166 млн грн, і зараз вживаються заходи щодо повернення коштів.

Як повідомив Марченко, на небюджетний рахунок Мінекономіки повернулося 12 млн грн, з них майже 9 млн повернули фізособи після вжитих заходів і ще 3 млн грн повернули банки як невикористану допомогу.

Зазначимо, за програмою "єПідтримка" допомогу з початку березня почали отримувати українці, які проживають у регіонах, що постраждали від російської агресії. Загалом на допомогу перерахували 30,9 млрд. грн.

В Україні також запустили платформу «ЄДопомога», через яку різні категорії українців, у тому числі пенсіонери, можуть залишити заявку на отримання фінансової допомоги як від держави, так і від міжнародних організацій.