UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польські компанії хочуть розширити штат за рахунок українців – Rzeczpospolita

Працедавці побоюються рецесії, однак зацікавлені у збільшенні кількості кваліфікованих працівників з України.

Хоча компанії в Польщі сьогодні більше, ніж рік тому, бояться рецесії, вони все одно готують набір нових співробітників. І все частіше вони також хочуть, щоб новий персонал був з України.

Про це сьогодні пише польське видання Rzeczpospolita. 35% компанії оголосили, що в другій половині року будуть сприяти підвищенню зайнятості. Кожен четвертий готується для підвищення заробітної плати. Про це свідчать результати опитування, яке провела компанія Randstad.

Згідно з ними, найбільше нових робітників будуть шукати компанії в сфері промисловості, будівництва і торгівлі. У цих галузях кожні чотири з десяти компаній обіцяють збільшити штат. Видання також зауважує, що минулого року бажання набрати нових співробітників висловлювати 31%.

Тож спостерігається позитивна тенденція. При цьому 21% опитаних фірм побоюються рецесії в Польщі. Втім, більшість з них все ж вірить на швидке одужання польської економіки. Всього 40% опитаних висловили бажання пошукати персонал саме в Україні.

Читайте також: Зміни до трудового законодавства Польщі відлякають українців - Rzeczpospolita

Нагадаємо, що нещодавно у Польщі з'явиться профспілка українських працівників. Організатори вважають, що нова профспілка буде сприяти забезпеченню українським працівникам умов, передбачених Міжнародною організацією праці, і що це дасть гарантію забезпечення мінімальних стандартів праці, прийнятих в Польщі.

Раніше повідомлялося, що в даний час на території Польщі знаходиться близько 1 мільйона громадян України. Всі вони отримали право на роботу, навчання або проживання у цій країні. При цьому середня зарплата українців у Польщі складає 460 євро на місяць.