UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польські фермери припинили блокування на двох пунктах пропуску – Держприкордонслужба

На ранок в чергах на цих пунктах пропуску стояло понад 1700 фур.

Державна прикордонна служба України повідомила про зміни щодо руху на польсько-українському кордоні. Так, рух вантажівок у пунктах пропуску "Шегині-Медика" та "Краковець-Корчова" відновлено в суботу вранці, повідомляють у Держприкордонслужбі.

Хоча в чергах ще чимало вантажівок. Відповідно до повідомлення, наразі в'їзду в Україну перед цими пунктами пропуску очікують понад 1700 фур.

"Сьогодні після 9:00 польські фермери завершили акцію протесту перед цими пунктами пропуску. Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів за двома напрямками здійснюється у звичайному режимі", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, польські фермери відновили блокування на пунктах пропуску "Корчова - Краковець" і "Медика - Шегині" 18 квітня.

Повідомлялось також, що прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск вкотре звернувся до польських фермерів з проханням не блокувати кордон з Україною. Посол України в Польщі Василь Зварич також закликав польських фермерів припинити блокування. Однак на фермерів не діють звернення, заклики та прохання. Блокування триває.