UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща відкриє на кордоні з Україною новий пункт пропуску

Будівництво триватиме 4 роки.

У Польщі стартує будівництво автомобільного пункту пропуску на кордоні з Україною "Нижанковичі-Мальховичі". Всі витрати по реалізації об'єкта бере на себе Польща. Триватиме будівництво протягом 4 років, вартість робіт - 109 млн злотих. Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

Відзначається, що будувати пункт пропуску буде Підкарпатське воєводство, а Україна зі свого боку прокладе до нового пункту пропуску дорогу.

Будівництво траси (Т-14-18) Нижанковичі - Самбір - Дрогобич - Стрий почалося в березні 2021, попередньо завершити його планують у грудні 2022 року. Роботи, вартість яких понад 19 млн євро, виконує польська фірма DROG-BUD Sp. Загалом з'явиться майже 46 км якісної дороги. Майбутній пункт пропуску розрахований для автомобілів і автобусів вагою до 3,5 тонн.

Читайте також: Пункт пропуску "Дякове" на кордоні з Румунією тимчасово закрили - Держприкордонслужба

Раніше повідомлялося про те, що на україно-польському кордоні будуть відкриті п'ять нових пунктів пропуску. Один відкриють у Волинській області, два - у Львівській, а також ще один - в Закарпатській області, на кордоні України, Польщі та Словаччини.