UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща не планує знімати заборону на імпорт зерна з України – речник уряду

Інтереси Польщі та України в цьому питанні не збігаються.

Польща не відступить від свого рішення про заборону імпорту зерна навіть попри звернення України у Світову організацію торгівлі.

Такі слова речника польського уряду Пьотра Мюллера наводить Polsat News.

«Ми стоїмо на своїй позиції. Скарга до СОТ нас не вражає. Ми не маємо наміру відступати від цього ембарго», - підкреслив Пьотр Мюллер.

Читайте також: В Іспанії вважають "незаконною" заборону на імпорт українського зерна з боку деяких країн ЄС – Reuters

Мюллер додав, що Польща продовжить підтримувати Україну у боротьбі з російською агресією, адже це також стосується безпеки їхньої країни. Проте, за його словами, у питанні імпорту агропродукції з України «економічні та сільськогосподарські інтереси Польщі знаходяться під загрозою».

Водночас інший політик Артур Дзямбор, який намагається потрапити у Сейм, заявив, що заборона може виявитися неефективною.

«Інтереси Польщі та України в цьому конкретному питанні наразі не збігаються. Але ці товари все одно можуть потрапити до нас, просто обхідним шляхом. Ми лише перекрили український шлях», - зазначив він.

Дзямбор додав, що «кожен буде боротися за себе», а також «нічого очікувати подяки за польську жертву».

Читайте також: Обмеження імпорту українських зернових не змінили становище польських аграріїв – Жовква

Нагадаємо, Європейська комісія вирішила не продовжувати обмеження щодо ввезення сільськогосподарської продукції з України на територію п’яти держав ЄС. Зокрема Болгарія скасувала заборону на імпорт українського зерна, після чого у країні почалися протести фермерів.

Однак Уряди трьох країн: Польщі, Словаччини та Угорщини оголосили, що в односторонньому порядку продовжать заборону на імпорт з України низки продовольчих товарів.