UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поляки до кінця доби блокуватимуть один із пунктів пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ

Спочатку завершення блокування анонсувалося о 14 годині 6 червня.

Фермери у Польщі планують до кінця доби 6 червня блокувати рух українських вантажівок через пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне». Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі «Українській правді».

«Блокування польськими фермерами напрямку пункту пропуску Рава-Руська в зазначений час, як це повідомлялося раніше, о 14 годині 6 червня не завершиться», – зазначив Демченко.

За його словами, за результатом зустрічі з польськими колегами, стало відомо, що попередньо поляки планують розблокувати рух вантажівок у напрямку Польщі о 00:00 7 червня (за київським часом). Демченко зазначив, що протягом минулої доби кордон з Польщею на цьому пропускному пункті перетнули лише близько 60 вантажівок. Станом на ранок в черзі на території Польщі перебувало близько 50 ваговозів.

Читайте також: Польські фермери поновили блокування кордону з Україною

Раніше посол України в Польщі Василь Зварич зазначив, що вже діють певні обмеження у торгівлі з Україною. Зокрема, наша країна не продає до Польщі пшеницю, кукурудзу, ріпак і насіння соняшнику з квітня минулого року, а польський уряд продовжив одностороннє ембарго на імпорт зерна з України. Транзит територією Польщі також майже припинено, оскільки діють альтернативні маршрути в обхід Польщі.

Європарламент проголосував за закон, що створює умови для продовження торговельного безвізу з Україною. Однак преференції, яка з'явилися для України під час широкомасштабного вторгнення Росії, буде обмежено певними запобіжниками.