UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поки суди намагаються повернути «Приватбанк» Коломойському, Венедіктова пропонує активніше розслідувати злочини групи «Приват»

Генпрокурорка увійшла до складу груп прокурорів у декількох провадженнях.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова вважає, що розслідування справ, пов’язаних із групою «Приват», варто активізувати.

«Ми вже провели достатньо робочих і, треба відмітити, ефективних зустрічей з прокурорами САП і детективами НАБУ на тему розслідування справ, пов’язаних із групою «Приват». На моє переконання, справи можна і треба активізувати», - пише вона у Facebook.

Венедіктова також заявила, що увійшла до складу груп прокурорів у трьох основних провадженнях щодо групи «Приват». Про які саме справи йдеться, генпрокурорка не уточнила.

«Ми знайшли порозуміння із колегами і намітили абсолютно конкретні наступні кроки, які будуть зроблені найближчим часом», - додала вона.

Слова не мають розходитись зі справами. Ми вже провели достатньо робочих і, треба відмітити, ефективних зустрічей з...

Опубликовано Ириной Венедиктовой Понедельник, 14 декабря 2020 г.

Читайте також: ПриватБанк одержав проміжну перемогу над Коломойським в Ізраїлі

Поки генпрокурорка Венедіктова лише планує активізувати розслідування, минулої середи Північний апеляційний господарський суд поновив розгляд справи  про скасування націоналізації «Приватбанку».

Ця справа розглядалася в Господарському суді Києва, практично дійшла до завершення і була призупинена, до закінчення судового розгляду про правомірність націоналізації в апеляційному суді. Враховуючи, що минулого разу розгляд справи практично завершився, то для прийняття остаточного рішення вистачить і одного засідання.

Якщо «Приватбанк» піде на дно, він потягне за собою весь банківський сектор. Про те, наскільки твердо банк стоїть на ногах зараз і до яких сценаріїв розвитку подій готується в майбутньому, редакторка відділу економіки ZN.UA Юлія Самаєва говорила з його фінансовою директоркою Ганною Самаріною.