UA / RU
Підтримати ZN.ua

Податкові ставки після реформи: у ОП розповіли про орієнтири

Ставки "10-10-10" не є метою.

Нова податкова реформа має стимулювати відмову бізнесу від оптимізації податків (їх зменшення у разний спосіб) та покращити інвестиційний клімат. Про це розповів заступник керівника ВП Ростислав Шурма під час презентації "Чому необхідне проведення податкової реформи: що вона дасть".

Якими будуть ставки податків після війни

За його словами, у міністерствах ще немає чіткої позиції щодо майбутніх ставок податків.

"Ми абсолютно від них (податкових ставок "10-10-10" - ред.) не відмовляємося, але і "10-10-10" - не догма. Якщо ми зрозуміємо, що компроміс - це "9-11-12", то добре. Тобто не самоціль зробити цифру 10.... Буде певний компроміс, і я не виключаю, що це може бути і по 10%, але це поки що предмет дискусії", - зазначив Шурма.

За його словами, реалізація такої реформи можлива лише після укладання умовного соціального договору із бізнесом.

"Якщо ми надаємо такі умови, то ми маємо домовитися, що більше ніхто не оптимізує податків", — додав він.

Шурма зазначив, що дискусії з Мінфіном щодо податкової реформи продовжуються, проте він розраховує на підтримку з боку міністерства.

Читайте також: За які легкові автомобілі необхідно сплачувати транспортний податок у 2023 році - роз'яснення ДПС

"Діалог з Мінфіном є, і точно буде певний компроміс, і консенсус. Тому що є величезний запит у суспільстві, завдання Президента підготувати антикорупційну реформу, у тому числі у податковій сфері, тобто ми обов'язково разом опрацюємо це питання", - запевнив заступник керівника. ВП.