UA / RU
Підтримати ZN.ua

Податкова дозволила не подавати щомісячну декларацію про доходи фізосіб

Податкова дозволила не подавати щомісячну декларацію про доходи фізосіб за відсутності найманих працівників.

Податкові агенти, які не мають найманих працівників і не проводять нарахування доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу декларацію з податку на доходи фізичних осіб за відповідний звітний період.

Про це йдеться в листі голови Державної податкової служби України (ДПСУ) Віталія Захарченка від 25 березня 2011 року до регіональних органів.

Зокрема, у листі зазначено, що для уникнення додаткового навантаження на платників податків і витрат часу, пов'язаних із заповненням та поданням звітності, надалі податкові агенти, які не мають найманих працівників та не проводять нарахування (надання, виплати) доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу таку декларацію за відповідний звітний період.

Така норма буде діяти до внесення відповідних змін до Податкового кодексу України або прийняття нових нормативно-правових актів.

Окрім того, штрафні санкції до юридичних осіб та фізичних особ-підприємців у зв'язку з порушенням термінів подання податкової декларації з податку на доходи фізичних осіб за минулі звітні періоди (січень-лютий 2011 року) не будуть застосовуватися.

За матеріалами прес-служби ДПСУ