UA / RU
Підтримати ZN.ua

Податківці розроблять смарт-картку платника податків

Це своєрідна ідентифікаційна персональна картка фізичної або юридичної особи, яка надаватиме доступ до персонального Електронного кабінету платника податків.

Про це повідомив Голова ДПС України Віталій Захарченко. Також він додав, що саме в електронному кабінеті платник матиме можливість отримувати повну інформацію про стан сплати податків.

Смарт-картка надасть змогу своєчасно та зручно, використовуючи електронний цифровий підпис, заповнити та подати податкову звітність, внести зміни до неї та забезпечити актуальність даних про об’єкт оподаткування.

„Серед головних переваг смарт-картки – можливість здійснення платниками платежів зі свого поточного рахунку через систему Інтернет або систему типу клієнт-банк. У той же час персональна картка не потребує надання додаткових паперових копій під час пред’явлення податкового номеру, як це відбувається сьогодні”, - додав В.Захарченко.

Також на сьогодні в ДПС України впроваджується проект, який виконується з використанням технології НБУ із застосування смарт-карток для побудови автоматизованої системи контролю застосування реєстраторів розрахункових операцій засобом електронної стрічки. Така система спростить для підприємців зберігання звітних документів, пов’язаних з використанням РРО.