UA / RU
Підтримати ZN.ua

Податківці визначили, які галузі найбільше платять податки в держбюджет, і це не АПК

Найбільше грошей надійшло від переробної промисловісті та сфери торгівлі.

За підсумками третього кварталу поточного року поміж галузей економіки переробна промисловість та сфера торгівлі стали лідерами за часткою сплати податків до зведеного бюджету України. Про це свідчать дані Державна податкова служба України.

Відповідно до повідомлення відомства, лідерами щодо частки надходжень у зведеному бюджеті стали такі галузі: "переробна промисловість" – 16,7%, "оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів i мотоциклів" – 16%, "державне управління й оборона; обов'язкове соціальне страхування" – 11,3% та "фiнансова та страхова дiяльнiсть" – 10,9%.

Також, за даними податківців, найбільше зростання сплати податків, у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, було у таких галузях: "фiнансова та страхова дiяльнiсть" – зростання у 2,6 раза або +84,7 млрд грн; "оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів i мотоциклів" – зростання на 23,2% або +37,9 млрд грн; "переробна промисловість" – зростання на 19,6% або +34,6 млрд грн; "професiйна, наукова та технiчна дiяльнiсть" – зростання на 62,6% або +21,5 млрд грн.

Читайте також: Податки для ФОП: чи можна перейти з однієї групи на іншу

Нагадаємо, що загальна сума касових видатків загального фонду держбюджету за три квартали поточного року становить 2,3 трлн грн, що на 225,8 млрд грн (10,7%) більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.