UA / RU
Підтримати ZN.ua

Податки з розмитнення євроблях зростуть після 10 листопада

Закінчується період, наданий автовласникам для пільгового розмитнення.

Держмитслужба нагадала про те, що українці зможуть скористатися спрощеним митним оформленням та оподаткуванням авто на єврономерах до 10 листопада. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Станом на 25 жовтня оформлено майже 60 тисяч автомобілів "на єврономерах". До бюджету на цей день уже сплачено суму понад 2 млрд грн.

При цьому наголошується, що для учасники бойових дій, які перебувають безпосередньо на території Операції Об'єднаних сил (ООС), отримають відстрочку до 08 лютого 2022 року.

Читайте також: Попит на авто з США обганяє евробляхи - дослідження

Нагадаємо, у квітні президент підписав закон, який передбачає оподаткування щодо пільгової ставки податку на додану вартість та акцизного податку для підтриманих автомобілів з європейською реєстрацією старше за п'ять років, які були ввезені на територію України до кінця 2020 року. Сума акцизу залежатиме від віку автомобіля, об'єму та типу двигуна і не залежатиме від її вартості.

У ОП зазначили, що у більшості випадків вартість розмитнення не перевищуватиме однієї тисячі євро. Українцям дали 180 днів з моменту підписання закону на пільгове розмитнення, і 270 днів – для учасників АТО/ООС.