UA / RU
Підтримати ZN.ua

Платні дороги у п'яти областях: Найєм розповів про один із «найперспективніших проектів» в Україні

Вартість проекту оцінюється у $6,5 млрд.

Україна працює над створенням техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) перших платних шляхів у Дніпропетровській, Київській, Львівській, Одеській та Полтавській областях. Попередня вартість проекту становить $6,5 млрд, повідомив голова Держагентства з відновлення Мустафа Найєм під час конференції з відновлення України у Лондоні.

«Наразі робимо ТЕО для Дніпропетровської, Київської, Львівської, Одеської та Полтавської областей. І це ТЕО готується за рахунок бюджетних коштів. Загальна вартість проекту становитиме близько 6,5 млрд», - сказав Найєм.

За його словами, це один із найперспективніших проектів в Україні. І уряд уже зареєстрував законопроект, що дає змогу його реалізувати. В участі зацікавлені компанії з ЄС.

Віце-президент Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у Європі, Латинській Америці та Карибському басейні Альфонсо Гарсія Мора повідомив, що Міністерство відновлення, Агентство відновлення та IFC підписали меморандум про взаєморозуміння для розвитку системи платних доріг.

Читайте також: Шурма зганьбив Україну на донорській конференції в Лондоні - екс-глава ради реформ Барабаш

Як писало  ZN.UA, Лондоні відбулася найбільша для відновлення України подія — URC-2023. Європейці вже назвали його ще однією з форм контрнаступу, маючи на увазі посилення економіки та стратегічне планування подальшої підтримки. Детально про це читайте у матеріалі "Три ключові висновки про відновлення України з конференції в Лондоні".